projects - assisted living

Oscott Manor School - New Conservatory

Oscott Manor School - New Conservatory

We have just completed extending a classroom with a new Conservatory area to provide an increased teaching area within the School. The floor was fitted with Flotex by Forbo.

Calthorpe School - Birmingham

Calthorpe School - Birmingham

We constructed a new entrance for the School in aluminium framed curtain wall glazing to form a secure reception area. The entrance incorporated a new DDA accessible ramp.

Calthorpe School - Chilax Room

Calthorpe School - Chilax Room

As part of numerous summer projects we were asked to convert a store room into a 'Chilax Room', where both the floor and all the walls were padded, to provide a safe area for the pupils to become calm.

Bridge School - Toilet Refurbishment

Bridge School - Toilet Refurbishment

During this project, we refurbished a toilet and changing area, altering the layout of the room. Providing rise and fall sinks, a mini handwash basin adjacent to the changing bed, the wall were decorated using Ilumitex wall covering.

Reynalds Cross School - Respite House

Reynalds Cross School - Respite House

Working in conjunction with Construction Management Services on behalf of Solihull MBC, we refubished and adapted a house to provide respite care facilities for those with Special Needs. This included a kitchen with rise and fall worktops and a large shower room with changing bed. Accoustic wood effect vinyl was laid in the kitchen with Flotex utlised in ground floor common areas.

Calthorpe School - International Visitors Centre

Calthorpe School - International Visitors Centre

We extended and converted the Caretakers Bungalow at Calthorpe School into an International Visitors Centre providing accommodation and facilities for up to six international exchange visitors. Calthorpe School has links with Schools in China, Sri Lanka, N. Ireland, South Africa, France and Pakistan. This project was undertaken in collaboration with Mike Tippins Design, who were the appointed architects for this 190m2 project.